Om La Treccia

La treccia er en familievirksomhed

Vi er Luca og Oscar fra Italien

Vi er fætre og har fulgtes ad gennem det meste af vores liv. Som børn var vi ofte på weekendture sammen med vores familier. Vi husker begge soleklart vores pitstops hos de små lokale tankstationer med udsalg af frisk producerede lokale specialiteter. Nogle gange var vi så heldige at få helt friske små mozzarellaer, der smeltede på vores tunger, når vi trillede videre ad de italienske landeveje - det var mindblowing for to madglade italienske rollinger, og helt sikkert blev vores kærlighed til friske oste grundlagt her.

Vi fulgtes ad i det meste som børn, og kun for en stund skiltes vore veje, da vi blev ældre. Men kærligheden til den italienske håndværksmæssige madtradition - og osten, bragte os sammen igen. Sådan blev La Treccia født juli 2014 langt fra de italienske landeveje i Danmark.

Oscar & Luca

Ejerne Oscar Ferraro og Luca Vigliarolo

Vores rødder er i støvlelandet.

Vores rødder og sjæl tilhører Calabrien, det sydligste Italien, tåen af støvlen, som man siger. Lækker, hjemmelavet mad, der smager og føles som mamas kærlighed. Grøntsager fra egne haver, hjemmelavet salami hængende i kælderen, hjemmelavet pasta og vin boblende mens det gærer.

Hvorfor hedder firmaet "La Treccia"?

"Vi valgte at kalde vores mejeri for 'La Treccia', fordi det betyder fletning på Italiensk. For os er vores virksomhed en sammenfletning af italiensk madkultur og danske råvarer, forklarer ejeren, Luca Vigliarolo."

fletning af ost

Forsøg, fejl fremgang

Bag vores produkter ligger mange timers arbejde med vores råvarer - mælken. Mælk ændrer egenskaber fra sæson til sæson, måned til måned, uge til uge - nogle gange endda på daglig basis - ligesom os mennesker. På italiensk, henviser vi også til mælken som 'hun', fordi mælk opfører sig som lidt ligesom et menneske. Det er mere end blot en råvare, vi arbejder med. Derfor har det også krævet utallige forsøg, fejl, fiaskoer og heldigvis også succeser at komme til, hvor vi er i dag. Og vi er stolte af, at vi kan levere den samme, høje kvalitet friske oste med karaktér og smag hver dag.

​Håndværk hele vejen

Vi laver alt, hvad vi overhovedet kan i hånden – ligesom man har gjort det i århundreder i Italien. Og fordi vi laver alt, hvad vi kan i hånden, opstår der et tæt forhold mellem os og vores produkter, men også mellem vores oste og alle jer derude, som nyder vores oste. Vi håber du vil nyde vores håndværk og den smag, der forener Italien og Danmark med håndværk og råvarer.

Vi vil gerne møde nye venner - og som vi skriver på vores emballage, så ønsker vi, at La Treccia bliver en udsøgt og smagfuld kulturel oplevelse og udveksling.